utorok 13. decembra 2011

Nebezpečenstvá sociálnych sietí

"Deti, mi nehovoríme, aby ste nechodili na sociálne siete, mi vás iba varujeme pred nebezpečenstvami, ktoré na nich sú. "

                                                                                                                         D&N Studio

Podľa jednej britskej štúdie sociálne siete znamenajú bezpečnostné riziká pre ich užívateľov.

10,8 miliónov britských užívateľov sociálnych sietí uverejňuje citlivé informácie vo svojom profile, ako napr. dátum a miesto narodenia. 34 percent užívateľov medzi 18-24 rokov uverejňuje také informácie, ktoré sú vhodné na použitie za trestným účelom. Niektoré informácie na prvý pohľad sa môžu zdať neškodnými, predsa ponúkajú širokú škálu možností na rôzne podvody. Dátum narodenia a adresa stačí na to, aby niekto vyzdvihol bankovú kartu, ktorá vystavená na moje meno. Hoci ľudia v reálnom živote nikdy by tieto údaje neposkytli cudziemu, bez problémov dajú ich na internet, kde ich všetci môžu vidieť.


Funkcia sociálnej siete je dobrá. (ľudia spolu komunikujú) Však nesprávnym chovaním na sociálnej sieti môže dôjsť k nedorozumeniam. Dávajte si pozor čo a kde uvrejňujete. 



Zdroj: http://gujbi.blog.matfyz.sk/p14062-nebezpecenstva-socialnych-sieti, http://www.harmonet.hu/kutyu-es-tudomany/42759-a-kozossegi-portalok-kockazatai.html

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára